Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil Mısır'da

Mısır ve Cezayir Dışişleri Bakanları, Libya konusunda ortak bir koordinasyon mekanizması kurulması konusunda fikir birliğine vardı.

Mısır ve Cezayir'in, Libya konusunda ortak bir koordinasyon mekanizması kurulması konusunda fikir birliğine vardığı bildirildi.

Mısır devlet televizyonunun haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil ile başkent Kahire’deki Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Şükri, Libya krizinin çözümü için iki ülke arasında ortak bir koordinasyon mekanizması oluşturulması konusunda Cezayirli mevkidaşı ile fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Libya’daki son gelişmeleri ele aldıklarını söyleyen Şükri, “Libya konusunda iki ülkenin gerçekleştirmiş olduğu diplomatik çabaları değerlendirdik.” dedi.

Şükri ayrıca, ülkesinin Libya’daki bütün tarafların katılacağı bir uzlaşı konferansı düzenlenmesi konusunda adımlar atmaya başladığını ifade etti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil ise, ziyaretin ikili ilişkileri geliştirerek güvenlik ve diğer alanlardaki yardımlaşmayı güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz ile ilgili bir soru üzerine Mesahil, “Kriz konusunda Cezayir olarak herhangi bir inisiyatif almış değiliz. Kuveyt’in ara buluculuk çabalarının sonuç vereceğinden eminim. Körfezde çözümün körfez içinden ve milli olması konusundaki çabaları destekliyoruz.” diye konuştu.

Libya krizi konusunda herhangi bir ara buluculuk çabası içinde olmadıklarını dile getiren Cezayirli Bakan, “Libya’da milli bir ordu ve sivil yönetimden yanayız.” ifadelerini kullandı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil’in bugün Mısır’dan ayrılması bekleniyor.
Kaynak: AA