Başkan Gençer, 'Doğalgazın Ayvalık'a Getirilmesi Konusunda Aldığımız Kararın Arkasında Durulmasını İstiyoruz'

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin Ağustos ayına ait olağan toplantısı Orhan Peker Salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Gençer,  'Doğalgazın Ayvalık'a Getirilmesi Konusunda Aldığımız Kararın Arkasında Durulmasını İstiyoruz'
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında, başkan yardımcısı Gökay Bacan, meclis üyesi Hüseyin Barış katipliğinde yapılan toplantıya, meclis üyeleri Nilay Toprak, Ufuk Ova ve Muhittin Tüfekçi mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Başkan Rahmi Gençer, açılış konuşmasında BASKİ’den aldığı bilgiyi aktararak başladı.

Gençer, dün itibariyle 400’lük Ayvalık içme suyu boru hattında patlak olduğunu ve kentimizde bazı bölgelere iki ila üç gün boyunca su verilemeyeceğini bildirerek, BASKİ’ye de gerekli desteği verdiklerini anlattı. Altınova’a daha önce hastane olarak hizmet veren ve şimdilerde kullanılmayan binayı eğitim alanına dönüştürmek istediklerinin altını çizdi. Başka amaçlarla kullanılmak istendiği duyumlarını aldıkları belirten Rahmi Gençer, bu düşünceden vazgeçilmesini istedi.

Gündem Maddelerine geçilen toplantıda; istifa eden meclis üyesi Nusret Kantarcı Fısher’in istifası Meclisin bilgisine sunuldu. Fisher’ın istifası oy birliği ile kabul edildi. Nusret Kantarcı Fisher’in yerine CHP listesinden Fikri Çalık getirilirken, Fısher’in Meclis Tarife Komisyonu üyeliği görevine de Bağımsız Meclis Üyesi Arif Tünek seçildi.

Mali Hizmetlerden sorumlu olarak Başkan Yardımcılığına atanan personel hakkında meclise bilgi verilen toplantıda, imza yönergesinin güncellenmesi yapıldı

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliğinin de güncellendiği toplantıda, personel maaş hesaplarının Vakıflar Bankası Ayvalık Şubesi’nde açılmasına karar verildi.

Ayvalıkgücü Belediyespor Basketbol takımının Yunanistan’ın Midilli Adası’nda gerçekleşecek dostluk maçında Ayvalık’ı temsil etmesi ve bu organizasyon için takıma ekonomik desteklerin verilmesi kabul edildi.

Toplantıda; Doğalgaz ile ilgili alınmış olan meclis kararının güncellenmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ‘’Ayvalık’ın doğal gaza ihtiyacı var, doğal gazın da Ayvalık’a ihtiyacı var. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Alt yapı çalışmalarının yapılması için, gerekli izni vermemiz gerekiyor’’ dedi.

Meclis üyelerinden gelen öneride Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesi görüşüldü ve sevk edildi.

Toplantı; Meclis Tarife Komisyonu, Meclis İmar Komisyonu ve Meclis İmar Komisyonundan gelen konuların değerlendirilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA