Balıkesir'de Sezaryen Oranı Düştü

Balıkesir'de sezaryen oranını düşüren Şehir Hastanesi'ndeki doğum doktorlarına, Vali Ersin Yazıcı tarafından teşekkür belgesi verildi.

Balıkesir Şehir Hastanesi Amfi Salonu'nda yapılan törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Servet Kocaöz, Balıkesir'in Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği yüzde 15 sezaryen doğum oranının altına inerek önemli bir başarı yakaladığını söyledi.

Kocaöz, sezeryan ile doğumun, doğum oranını azalttığını aktararak, şunları kaydetti:

'Türkiye genelinde 2015 yılında 27.6 oran primer sezaryen oranı ilimizde 2016 yılında yüzde 26, Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerimizde ise bu oran yüzde 16 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 14.7 olarak gerçekleşmiştir. Dünya Sağlık Örgütünün ön gördüğü rakamlara ulaşmış durumdayız. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın güzel çalışmaları var. Sezaryenin tıbbi gereklilik olduğunu doğumun normal doğumla gerçekleşmesi gerektiğini sık sık dile getiriyorlar. Bu liderlikten dolayı Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Yine Sağlıkla ilgili bize destek veren Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'ya ve primer sezaryen oranını düşüren hekimlerimize teşekkür ediyorum.'

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ise sezaryen doğum oranın düşürülmesinde emeği geçen doktorlara teşekkür ederek bu oranın daha da düşmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ilin mülki amiri olarak her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek, 'Dünya standardını yakalamak adına başlayan kampanyada inşallah Balıkesir bu kampanyada önde giden illerden birisi olacak. Bugün ki törende bizati bulunmak istedim, konuyu önemsiyorum. Sağlıkta geldiğimiz yakaladığımız noktadan geriye gitmeyelim, daha ileriye götürebilir.' diye konuştu.

Daha sonra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, doktorlar Aydın Şavklı, Nesrin Kızılaslan, Özcan Yılmaz, Şule Turhan Demiralp, Yaşar Kansu, Arif Gökdoğan ve Zafer Çankır'a teşekkür belgelerini verdi.

Kaynak: AA