Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılmasında Pilot Uygulama Başlatıldı

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ambalaj atıklarının ayrıştırılma projesi kapsamında pilot uygulamanın başladığı bildirildi.

Pilot bölge olarak belirlenen Salı Pazarı mevkisinde başlatılan çalışmaları inceleyen Babaş, önemli bir projeye start verdiklerini belirtti.

Suyun, havanın ve toprağın kirletilmemesi, kaynakların sürdürülebilir yönetimini sağlamak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında bazı apartman sakinlerini ziyaret eden Babaş, konunun önemini anlattı ve ambalaj atığı ayrıştırma poşeti dağıttı.

Başkan Babaş, ayrıştırılan çöplerin her akşam saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında geri dönüşüm firması tarafından apartman önlerinden toplanacağını söyledi.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Kastamonu bırakmak adına önemli bir projeye başlatıldığını vurgulayan Babaş, şunları söyledi:

'Çevre bilincinin sağlanması geleceğimiz için çok önemli. Kirletilen bir çevre yok olan gelecektir. Bu bilinçle bugün Salı Pazarı mevkisinde başlatılan pilot proje hızla il merkezimize yaygınlaştırılacaktır. Başlatılan proje ile geri dönüşüme hız kazandırılacaktır. En önemlisi de çevremiz temiz tutulacaktır. Türkiye'nin en temiz ili olan Kastamonu da pilot uygulamasını başlattığımız projemizin önemi büyüktür.'

Kaynak: AA