'Ahsenü'l Şehir Açıklaması Kırşehir' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen 'Ahsenü’l Şehir: Kırşehir' projesini yürüten ekip, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AEÜ Türk İslam Medeniyetleri Araştırma Topluluğu akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Başarmak, Topluluk Başkanı İlknur Çanakçı ile Kırşehir Gençlik Merkezi gençlik lideri Erdal Lafvermez, ziyarette proje hakkında bilgiler verdi.

Lafvermez, Gençlik Projeleri Destekleme Programları kapsamında topluluğun hazırladığı proje ile gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyerek, katkı sağlanmasının hedeflendiği kaydetti.

Danışman Başarmak ise, 'Ahsenü’l Şehir: Kırşehir' projesiyle Kırşehir’in ve Ahilik kültürünün Türk İslam ve medeniyeti içindeki yeri ve öneminin anlaşılmasına, bu konuda gençlerde farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamayı, gençlerin dini yönden gelişimine de katkı yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Projenin, üniversite, kentin tanıtımı ve gençler için önemli olduğunu aktaran Karakaya da, projeye destek vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA