ABD'den iki farklı Kore açıklaması

Dışişleri Bakanı Tillerson'ın "Rejim değişikliği istemiyoruz" açıklamasına karşın, Başkan Trump'ın "savaş çıkabilir" söylemi dikkat çekti.

ABD'den iki farklı Kore açıklaması
ABD'den iki farklı Kore açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Washington'ın Kuzey Kore rejimini devirme amacı taşımadığını' söyledi.

Nükleer ve balistik füze programı nedeniyle iki arasında yaşanan gerilimin arttığı bir dönemde yaptığı açıklamada Tillerson, "Düşmanın değiliz" dedi.

Tillerson, ABD'nin bir aşamada Kuzey Kore ile diyalog kurmak istediğini de belirtti.

Pyongyang'ın denediği son balistik füzenin menzilinin ABD'yi de kapsadığı düşünülüyor.

ABD'den iki farklı Kore açıklaması

DÜŞMANIN DEĞİLİZ

Tillerson açıklamasında şunları söyledi:

"Bir rejim değişikliği için uğraşmıyoruz, rejimin çökmesi için uğraşmıyoruz, yardım adanın hızlandırılmış şekilde birleşmesi için uğraşmıyoruz, ordumuzu 38. paralelin kuzeyine göndermek için bahane aramıyoruz.

"Düşmanın değiliz. Sana bir tehdit değiliz ancak sen bize kabul edilemez bir tehdit sergiliyorsun ve buna cevap vermemiz gerekiyor".

ABD'den iki farklı Kore açıklaması

TRUMP'TAN FARKLI AÇIKLAMA VAR


Bu arada Cumhuriyetçi senatör Lindsay Graham, Trump'ın kendisine, Pyongyang'ın ABD'nin menzili içinde bulunduğu füze programını sürdürmesi durumunda iki ülke arasında savaş yaşanacağını söyledi.

ÖLECEKLERSE ORADA ÖLECEKLER


Graham, "Eğer Kuzey Kore'yi durdurmak için bir savaş yaşanacaksa bu orada yaşacanacak. Eğer binlerce insan ölecekse orada ölecekler. Burada ölmeyecekler. O (Trump) bunu benim yüzüme söyledi".