ABD Başkan Yardımcısı Pence Karadağ'da

Adriyatik Zirvesi'ne katılmak üzere Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin Batı Balkan ülkelerine destek olmaya devam edeceğini belirten Pence, bugünkü zirvenin, bölge ülkeleri ile ABD arasındaki bağları güçlendireceğini söyledi.

Pence, Batı Balkan ülkeleri ile ikili ilişkilerini geliştirmek için görüşmelere devam edeceklerini aktararak, 'Batı Balkanlar'ın geleceği Batı'dadır. Bugün de Avrupa Birliği (AB), Batı Balkan ve ABD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunu ele alacağız.' dedi.

Markovic, bugünkü zirvenin, ideolojilere bağlılık söz konusu olunca uluslararası toplumda 'büyüklerin' ve 'küçüklerin' olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

Başkentteki zirveye bugün Pence ve Markovic dışında Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Slovenya Başbakanı Miro Cerar katılıyor.

Kaynak: AA