Sarıgöl'de Orman Yangınlarıyla İlk Müdahale Binası Açıldı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde yapımı tamamlanan 'Orman Yangınları İlk Müdahale Ekip Binası' açıldı.

Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yaklaşık 30 bin hektarlık orman alanının yangınlardan korunmasında görev alacak 10 kişilik personelin 7/24 esasına göre rahatlıkla kalabileceği mutfağından, ikişer kişilik yatak odalarına, dinlenme salonundan, 4 er adet banyo ve tuvaletlerine kadar her tür konfor ve rahatlıkları düşünüldüğü belirtildi.

Sarıgöl Orman İşletme Şefliği bünyesinde hizmet verecek olan binanın açılışında konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ormancılık, açık arazide, kışın karda, çamurda, yazın sıcakta alevler ile mücadele verilerek yapılan gecesi gündüzü olmayan özveri isteyen bir iş olduğunu söyledi.

Ormancıların en büyük moral ve manevi desteği ailelerinden aldığını ifade eden Aybal konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Müdüründen, mühendisine, memurunda, işçisine kadar tüm çalışanlarımız İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ailesinin bir parçasıdır. Onların eşleri ve çocukları da bu ailenin birer üyesidir. Çalışanlarımızın görev yaptığı alanların iyileştirilmesi hem devletimize yakışır hale getirilmesi, hem de çalışma sağlığı ve güvenliği gereklerine uygun hale getirilmesi için son iki yıldır büyük çalışmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Orman teşkilatının ilçelerdeki en uç birimleri olan orman işletme şeflik binalarını ve bunlara bağlı tesislerinin çoğunu sıfırdan yeniden inşa ettik.'

Konuşmaların ardından çalışanlara ve ailelerine binanın bahçesinde akşam yemeği verildi.

Kaynak: AA