Obeziteye Karşı 'Sağlıklı Yaşam Şenliği'

Sağlık Bakanlığınca ikincisi düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Şenliği'nde yürüyüş ve hareket etmenin öneminin vurgulandığı etkinlikler yapıldı.

Sağlık Bakanlığınca, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşamın teşviki amacıyla düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Şenliği'nde yürüyüş ve hareket etmenin öneminin vurgulandığı etkinlikler gerçekleştirildi.

Ankara Harikalar Diyarı'ndan ikincisi düzenlenen şenlik, temsili on bin adım yürüyüşü ile başladı.

Şenlikte uzmanlar sağlıklı beslenme ve sporun önemi konusunda bilgilendirme yaptı. Alana kurulan 'sağlıklı yaşam aracı'nda katılımcıların tansiyon, şeker, vücut kitle indeksleri, boy ve kiloları ölçüldü, daha sağlıklı olabilmeleri için önerilerde bulunuldu.

Katılımcılar, 'aşamalı yarış parkuru'nun yanı sıra farklı parkurlarda düzenlenen çeşitli yarışlara katıldı. Parkuru en hızlı tamamlayana ödül olarak bisiklet verildi.

Hareket etmenin sağlık için önemine dikkati çekmek amacıyla kurulan 'egzersiz istasyonu'nda ise vatandaşlar, uzmanlar eşliğinde egzersiz yaptı.

Sağlıklı, pratik yiyecekler standında uzmanlar, annelere uygulamalı olarak sağlıklı atıştırmalık tarifleri verdi.

Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için 3 adet şişme oyun istasyonu kuruldu.

Ağız ve diş sağlığı hakkında da bilgi verilen etkinlik kapsamında pedal çevirerek araba yarıştırma istasyonu ile katılımcıların sportif ve eğlence amaçlı tırmanış aktivitelerini yapabilmesi için tırmanma duvarı kuruldu.

- 'Şehirlerde bisiklet yoluna ihtiyaç var'

Etkinlikte ayrıca, mayıs ayında düzenlenen ilk şenlikte yarışmalarda dereceye girenlere bisiklet hediye edildi.

Bisiklet kazanan Galip Serhan Zingin, şenliğin hem büyükler hem çocuklar için sağlıklı yaşam bilinci oluşturulması ve eğlenceli olması bakımından güzel bir aktivite olduğunu söyledi.

Murat Asker ise şenliği düzenleyen Sağlık Bakanlığına teşekkür etti. Şehirlerde bisiklet yoluna ihtiyaç olduğunu belirten Asker, belediyelerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Sakine Gül de daha önceki şenlikte katıldığı 'survivor' tarzı yarışmada başarılı olduğunu belirterek 'Sağlık Bakanlığına böyle etkinlikler düzenlediği için teşekkür ediyoruz. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA