Başkan Haluk Alıcık, Vali Yavuz Selim Köşger'e Nazilli'yi Anlattı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile iki ay önce Aydın’a atanan Vali Yavuz Selim Köşger, il genelindeki kurum gezileri kapsamında geldiği Nazilli’de Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.

Başkan Haluk Alıcık, Vali Yavuz Selim Köşger'e Nazilli'yi Anlattı
Vali Köşger’in Nazilli’yi tanıma fırsatı bulduğu ziyaretler kapsamında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a da iade-i ziyaret gerçekleştirdi. 2009 yılından bu yana halkın oyları ile iki kez Belediye Başkanı seçilmesinin gururunu yaşadığını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, halka hizmetin hakka hizmet olduğunu vurguladı. 8 yıldır yaptığı çalışmalar ile gerek Nazilli halkına gerekse devlet kurumlarına büyük destekler sağladığına dikkat çeken Haluk Alıcık, çalışmaları ve hizmetleri hakkında kısa bir brifing sundu. Türkiye’nin birçok bölgesine örnek olan hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşadığını söyleyen Alıcık; “Uzun yaşam şehri olarak anılan Nazilli olarak ilk Alzheimer merkezini kurduk. Merkezimizin ardından 65 yaş üstü yaşlıların bakımları için huzur evi ve diş hastanesi yaparak devletimize verdik bu merkezleri. Nazilli emniyetimiz daha iyi güvenlik kontrolleri yapabilmeleri için Nazilli’nin muhtelif yerlerine MOBESE kameraları yerleştirdik. Toplu konutlar yaparak 322 aileyi ev sahibi yaptık, aynı zamanda her mahalleye kapalı pazar yeri, çok amaçlı sosyal çatı alanı, düğün salonları, camiler, köprüler yaparak halkımıza hizmetleri sunuyoruz. Eski muhtarlık binalarımızı ve olmayan muhtarlık binalarını yapıp yenilerken, her muhtarlık binamıza daha iyi ortamda çalışma imkânı için bilgisayar vererek daha verimli hizmetler sağladık. 65 yıldır şehir içinde bulunan istisnai testislerin şehir içinden şehir dışına alarak boşaltılmış alana kentsel dönüşüm projesi çalışmaları yaparak o alana 32 daire yapıp mal sahiplerine verdik. Karaçay mahallemizde ve şehir içinde bulunan barların ve birahanelerin yeni işyerleri yaparak şehir dışına taşıdık. Karaçay Mahallesi daha güzel bir plan proje ile en güzel mahallemiz olacaktır. En büyük projemiz otogar alanını çevresindeki ev, dükkân ve her hak sahiplerini belirleyerek hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeden oradaki alanı kentsel dönüşüm alanı olarak Karaçay mahallesinde devam edecektir. Ayrıca Nazili’nin simgesi Nazilli Sümerbank işçilerini taşıyan gıdı gıdı treni bakım ve onarımını yaptırarak Nazilli halkına nostaji yaşatmış olduk. Okullarımızı her zaman Nazilli Belediyesi olarak desteklerimizi veriyoruz Nazillimize üniversitesi şehri ve organize sanayi şehri yapmak istiyorum” dedi.

Aydın’ın en önemli ilçelerinden olan Nazilli’nin anlatıldığından daha güzel olduğunu vurgulayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’de; “Nazilli, Türkiye tarımında büyük rol oynuyor. Örneğin Türkiye’deki kuru incirin yüzde 70’i Aydın’da ve bunun yarısı ise Nazilli’de üretiliyor. Dolayısıyla Aydın’ın önemli tarım merkezlerinden biridir. Nazilli tarıma daha yatkın ve sanayisini de geliştirmiş bir ilçemiz. O açıdan her şey olması gerektiği gibi gidiyor. Aksayan bir yan varsa onları değerlendireceğiz. Yerel idarenin kuruluşlarıyla ve yereldeki tüm görevlilerimizle eşitlik, uyum ve düzen içinde daha iyi bir Aydın ve daha iyi bir Nazilli için çalışacağız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçeye has uzun yaşam sepeti ve Nazilli Belediyespor formasını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e hediye etti.
Kaynak: İHA