Başkan Görmez Açıklaması 'Bütün Yatırımcılar Başımızın Tacıdır'

Vergi tahsilatında Türkiye birincisi, vergi tahakkukunda ise İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir’den sonra Türkiye beşincisi olan Torbalı’nın sanayici kökenli Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez "Bütün yatırımcılar başımızın tacıdır, kapımız taş üstüne taş koyanlar için sürekli açıktır" dedi.

Başkan Görmez Açıklaması 'Bütün Yatırımcılar Başımızın Tacıdır'
İlçede oluşan yatırım ikliminin üretim odaklı sinerjiye dönüştüğünü kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bu durumunda ülkedeki dev sanayi kuruluşlarını kente çektiğini söyledi.

İhracat ve vergi rakamlarının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Görmez, "Havayı, suyu, toprağı koruyan yatırımcılara her türlü kolaylığı, imkanları sağlıyoruz, bürokrasiyle asla boğuşturmuyoruz. İlçedeki büyük ve küçük ölçekli üç sanayi sitemizde yer kalmadı. 800 dolayındaki fabrikamız ve 50 bin çalışanımızla işte bu başarı hikayelerine ev sahipliği yapıyoruz. Yatırım için bize gelen, projesi olan her girişimciye gerekli kolaylığı sağlamakla kalmıyoruz, işini çabuklaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. İhracat, üretim ile vergi rakamları haklı olarak bizi gururlandırıyor" dedi

Son 3 yılda ilçede sağlanan büyümeye de vurgu yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, göreve seçildiğinde nüfusun 135-140 bin civarında olduğunu, şimdilerde de 13 bin artışla 180 bini aştıklarını söyledi.

Görmez, "Buna İzmir ve çevresinden günübirlik gelen 50 bin işçi dahil değil. Konut sektörü de sanayi ile paralel biçimde çok hızlı biçimde büyüyoruz. 3 yılda 4 binin üzerinde inşaat ruhsatı verildi.

Sağlık, eğitim, ulaşım, çevre, sosyal projelerle, tarım ve sanayi alanında yaptığımız yatırımlarla Ankara-Torbalı birlikteliğinin gücünü kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Torbalı ilçesi, vergi tahakkukunda İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir’in ardından Türkiye beşincisi oldu. Torbalı, yüzde 99, 22’lik tahsilat oranı ile de Türkiye birinciliğini göğüsledi. Geçtiğimiz yıl 25.5 milyar lira vergi ödeyen ve vergide 77 ili geride bırakan Torbalı ilçe olarak performansını daha da arttırdı. Önceki gün açıklanan rakamlara göre Torbalı, 2016 yılında 30.250 milyar TL vergi ödeyerek yine Türkiye sıralamasına damgasını vurdu.
Kaynak: İHA