Yağlı Güreş Ağası Çetin'in, Altın Kemer Ağasını Ziyareti

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Kırkpınar'ın altın kemerli ağası Alper Yazoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette, Çetin ve Yazoğlu Kırkpınar ve yağlı güreşle ilgili yapılabilecek projeler üzerinde konuştu.

Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, Kırkpınar'ın tanınırlığını ve yağlı güreşin kalitesinin artması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin önemli görevler yaptığını ifade eden Çetin, 'Değerli ağamız ve dernek başkanınız ve yönetim kurulu üyelerinin görüşleri bizler için önemlidir. Özellikle Alper Yazoğlu'nun yaşanmış tecrübelerini dinledim ve Kırkpınar için beraber neler yapabiliriz nasıl daha iyi bir yere getiririz. Yağlı güreşleri 2017 yılında sadece Kırkpınar’da değil, Türkiye’min her tarafında nasıl daha iyi izlenebilir bur konuma getiririzi istişare ettik. Ağamla birlikte Türkiye’de ağalık ve ağalığın sorumlulukları konusunda fikir birliğine ulaştık' dedi.

Kırkpınar ve yağlı güreşin ileriye taşınması için çalıştıklarını belirten Yazoğlu da, 'Yapılan ziyaretinden mutlu olduk. Bizler ile bilgi alışverişinde bulundu. Geçmiş yıllarda yaşadığımız tecrübelerden kendilerine bahsettik. Kendilerinin yanında olduğumuzu her zaman destek vereceğimizi kendilerine ilettik. Başarılarının devamının diliyorum' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA