Sığınmacıların Ülkelerine Gidişleri Sürüyor

Kurban Bayramı dolayısıyla ülkelerine geçiş yapmaya başlayan Suriyelilerin gidişleri devam ediyor Ülkelerine gitmek için 44 bin 320 kişi online randevu sistemine başvuruda bulundu.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kurban Bayramı için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçiş yapmaya başlayan Suriyelilerin gidişleri sürüyor.

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis Valiliği tarafından oluşturulan online randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde, Öncüpınar Sınır Kapısı gümrük sahasına getiriliyor.

Gümrük sahası kapısında uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, randevu tarihine göre AFAD tarafından kurulan çadırlarda bekletiliyor.

Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğünce oluşturulan mobil hizmet birimindeki işlemlerinin ardından, polis tarafından çıkışları yapılıp ülkelerine gönderiliyor.

- Online randevu sistemine 44 bin kişi başvuru yaptı

AFAD yetkilileri, Suriye'ye gitmek için online randevu sitemine 44 bin 320 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık merkezinde de 0-15 yaş grubundaki çocukların eksik aşıları tamamlanıyor.

Suriyeli Abdülkerim Ahmet Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nı ülkesinde geçirdiğini, Kurban Bayramı'nda da ülkesine gidebildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ailesinin Azez'de yaşadığını dile getiren Halil, 'Türk ordusu sayesinde yaşadığımız bölgeler terör örgütlerinden temizlendi. Çocuklarım beni bekliyor, Kurban Bayramı'nı onlarla geçirebileceğim için mutluyum.' dedi.
Kaynak: AA