FETÖ'nün medya ayağına "darbe teşebbüsü" davasında 2 tahliye

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Cihan Acar ve Bünyamin Köseli'nin tahliyesine karar verildi. Mahkeme, Atilla Taş'ın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

FETÖ'nün medya ayağına 'darbe teşebbüsü' davasında 2 tahliye
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın 'darbeye teşebbüs' suçundan yargılandığı davada, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savcının mütalaasının ardından sanık ve avukatların talepleri alındı.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların 'örgüt üyeliği' suçundan yargılandıkları davanın ile bu dava dosyası ile birleştirilmesine karar verdi.

Tutuklu sanıklardan Cihan Acar ve Bünyamin Köseli'nin tahliyesini kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

SAVCININ MÜTALAASI

Duruşmada sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından cumhuriyet savcısı mütalaasını da açıkladı.
Sanıkların 'örgüt üyeliği' suçundan yargılandıkları dava dosyası ile bu dosyanın birleştirilmesini talep eden savcı, tutuklu sanıkların üzerine atılı kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

TÜM SANIKLARIN 2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan 314 sayfalık iddianamede, 'silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında serbest bırakılmalarına karar verilen sanıkların, elde edilen ve çözümlemesi yapılan ek deliller uyarınca, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından gözaltına alındığı ve Ali Akkuş'un haricindekilerin tutuklandığı anımsatılıyor.

İddianamede, tüm sanıkların 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.
Kaynak: AA