Elazığ'daki Terör Saldırısı Kınandı, Şehitler Anıldı

Elazığ’da İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik 18 Ağustos 2016’da yaşanan terör saldırısı kınanırken, saldırıda şehit olan 3 polis anıldı.

Elazığ'daki Terör Saldırısı Kınandı, Şehitler Anıldı
Geçen sene 18 Ağustos günü terör örgütü PKK tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, 3 polis şehit olmuş 225 kişi ise yaralanmıştı. Milliyetçi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu şehitleri anmak ve terörü lanetlemek için Türk bayraklarıyla olayın gerçekleştiği eski emniyet müdürlüğünün olduğu yerde bir araya geldi. Toplanan kalabalık burada açıklama yaparak terörü kınadı.

Bir yıl öce Elazığ Emniyet Müdürlüğüne hain bir saldırı gerçekleştiğini belirten Milliyetçi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Dr. Birol Bulut, saldırıda 3 polisin şehit olduğunu ve 225 vatandaşında yaralandığını söyledi.

Saldırının sadece polislere yönelik olmadığını vurgulayan Bulut, “Bu saldırı Elazığ’a, Elazığ’ın tarihine ve algısına yönelik alçak bir saldırıydı. Dolayısıyla bu saldırının mahiyetini ve sinsi kodlarını biz çok iyi biliyoruz. Tüm kirli hesaplara, sinsi niyetlere ve kahpe saldıra rağmen Elazığ dimdik ayaktadır. Elazığ dün neyse bugün de o, yarında öyle olacak diyen bayrak yüreklilerin yurdudur. Allah bu acıları bir daha milletimize yaşatmasın” dedi.

Kalabalık gurup, daha sonra şehitler için dua okuyarak dağıldı.
Kaynak: İHA