Domaniç Yağlı Güreşlerine Davullu Zurnalı Davet

Kırkpınar davul zurna ekibi, çaldıkları güreş havalarıyla, başlamasına sayılı günler kala, 657. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne herkesi davet ediyor.

Er meydanında pehlivanları coşturan davul zurna ekibi, güreşler öncesinde de vatandaşları etkinliğe katılmaya çağırıyor.

Pehlivanlarla, tarihi yağlı pehlivan güreşlerinin gerçekleştirildiği Ebe Çamlığı'ndaki er meydanına çıkana kadar davetlerini sürdürecek olan davul zurna ekibi, Domaniç Belediyesi önünde de bir gösteri yaptı.

Çevre il, ilçe ve köylerde çaldıkları güreş havalarıyla 20 Ağustos'da başlayacak güreşler için gün sayan ekip, davet etkinliğini sürdürecek.

Şerif Zurnacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otuz yıldır güreşler için davul zurna ile eşlik ettiklerini dile getirerek, 'Atalarımdan, dedelerimden kalma bu geleneği sürdürüyorum. 30 yıldır bu işin içerisindeyim. Osmanlı'nın doğduğu topraklarda kültürümüzü yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Davul zurna ile 657'si yapılacak olan Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne herkesi davet ediyoruz.' diye konuştu.

Domaniç Spor Klubü Başkanı Oktay Kadıoğlu da 20 Ağustos Pazar günü başlayacak olan Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Kırkpınar'dan daha eski olduğunu belirterek tüm güreş severleri beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA