Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (2)

'Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Biz notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. Almanya, kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl bir farklı tutum içine giriyorsa, biz de şu anda orada bulunan bu teröristleri kendilerinden istiyoruz' '4 bin 500 terörist dosyasını Sayın Merkel'in kendisine verdim. Bunlardan bize herhangi olumlu bir dönüş olmadı. Hala bekliyoruz. Şu anda onların burada 35 tane diyelim ki tutuklusu var, onları sürekli bizden istiyorlar. Onları bizden isterken, kusura bakmasınlar, onların yargısı varsa, bizim de yargımız var. Yargımız, bu konuda kararı verir, kararı verdikten sonra da gereği neyse onu yaparız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Biz notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. Almanya, kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl bir farklı tutum içine giriyorsa, biz de şu anda orada bulunan bu teröristleri kendilerinden istiyoruz.' dedi.

Erdoğan, cuma namazını Yıldız Hamidiye Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

Cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiaları üzerine bu ülkeye nota verilmesi sonrasındaki gelişmelere ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

'Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Biz notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. Almanya, kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl bir farklı tutum içine giriyorsa, biz de şu anda orada bulunan bu teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar üstelik suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. Daha önce de söyledim, 4 bin 500 terörist dosyasını Sayın Merkel'in kendisine verdim. Bunlardan bize herhangi olumlu bir dönüş olmadı. Hala bekliyoruz. Şu anda onların burada 3-5 tane diyelim ki tutuklusu var, onları sürekli bizden istiyorlar. Onları bizden isterken, kusura bakmasınlar, onların yargısı varsa, bizim de yargımız var. Yargımız, bu konuda kararı verir, kararı verdikten sonra da gereği neyse onu yaparız.'

- 'Kızım koydu adını'

Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın dünyaya gelen bebeği ile yeniden dede olduğunun hatırlatılması ve bebeğin adının sorulması üzerine, 'Canan Aybüke. Kızım koydu adını, eşiyle beraber. Tabii çok tatlı, hoş. Altıncı torunum. Allahıma dua ediyorum, yarabbi bunların sayısı daha da inşallah çoğalsın. Çünkü milletçe sayımızın yükselmesi lazım.' diye konuştu.

Gazetecilere, 'Darısı sizin de başınıza, hem evlat olarak hem torun olarak. Bilmiyorum, adımları attınız mı? Çok ağırdan alıyorsunuz gibi geliyor bana. Bunları biraz hızlandırın.' tavsiyesinde bulunan Erdoğan, bir gazetecinin hamile olduğunu söylemesi üzerine de 'Aferin, bak hamile varmış. Çok da güneş altında durma.' dedi.

- 'Hepsinin nasıl süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz'.

Bir gazetecinin, 'FETÖ'nün suikast timi yakalandı Balıkesir'de. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?' sorusuna karşılık da Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Gerek emniyet teşkilatımız gerekse yargı yakın takip içerisinde, bütün değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar dökülecek. Bunlar bizi sürekli tehdit ediyorlar, beni, arkadaşlarımı sürekli tehdit ediyorlar. Bizim bunlarla korkumuz, vesaire falan böyle bir şey söz konusu değil. Biz bu yola farklı çıktık, dolayısıyla bu işin içerisinden de muzaffer olarak çıkacağız. Hepsinin nasıl süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz. Yargı da bunlarla ilgili kararları en adil şekilde inşallah verecek. Bu neticeyle de bugüne kadar mağdur, mazlum konumdaki bütün vatandaşlarımız haklarına ulaşmış olacak.'

(Bitti)
Kaynak: AA