Bursalı İzcilere Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çelebi Gençlik Dernekleri Federasyonu izcilerine Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanlarınca ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Yiğitali köyünde düzenlenen Gençlik İzci Kampı'nı ziyaret eden Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Çiftçi, 100 izciye doğru diş fırçalama teknikleri konusunda uygulamalı bilgi verdi.

Bir haftalık kamp süresini doğayla baş başa kalan, bisiklet, atıcılık, at binme gibi etkinlik yaparak geçiren izcilere verilen eğitimde, çene modeli üzerinde doğru ağız fırçalama teknikleri anlatılırken, ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunlar olduğunda başvurmaları gereken hastaneler hakkında bilgilendirme yapıldı.

İzcilere günde en az iki kere ve iki dakika diş fırçalamaları konusunda uyarıda bulunan Çiftçi, etkili bir temizlik için fırçalamanın diş etinden dişe doğru ve her dişe en az 10 fırça darbesi gelecek kadar uygulanması gerektiğini kaydetti.

Çiftçi, izcilere dişlerin çiğneme yüzeylerinin de fırçalanması gerektiği hatırlatarak, ''Her yıl olduğu gibi bu yılda izci kampına gelerek çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdik. Ağız sistemlerini tanıttık. Doğru diş fırçalama tekniklerini anlattık. Yaklaşık bir saat süren eğitimi izcilerimiz büyük bir ilgi ve dikkatle dinledi. Çocuklarımız mutlu oldu. Onların sorularını cevapladık. Biz bu tür eğitimlere devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Eğitimin ardından diş taraması yapılan izcilere, kişisel bakım ürünlerinin yer aldığı diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Kaynak: AA