Belediyeden Kanalizasyon Uyarısı

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kanalizasyon hatlarının tıkanmaması için vatandaşların atıklarını çöp kovalarına atmaları gerektiğini söyledi.

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı duyarsız ve bilinçsiz kişilerin Sinop’un güzelliklerine zarar verdiğini dile getirdi.

Kentin nüfusunun yaz sezonunda 200 binlere dayandığını anlatan Ergül, şöyle konuştu:

'Artık bazı şeylere 'yeter' diyoruz. Önceki gün kentin önemli yerlerinde bulunan kanalizasyonda tıkanıklık olduğu ve kötü koku yayıldığı haberi geldi. Kanalizasyonun içinde futbol topu büyüklüğünde iç içe geçmiş şekilde giysi, ıslak mendil, yağ atıkları, plastik şişe ve inanamadığımız birçok madde çıktı. Bu maddeler kanalizasyonu tıkamış ve kanalizasyon sistemini çalışamaz duruma getirmiş. Sık sık yaşanan bu soruları çözüyoruz. Ancak yazıktır, günahtır, ayıptır. Atıklarınızı, mendilinizi çöp kutusuna atın. Siz kanalizasyonu tıkayacak her şeyi atacaksınız, ondan sonra 'kanalizasyon tıkandı' diyeceksiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.'

Ergül, Sinoplular'ın kente sahip çıkması gerektiğine işaret ederek, her şeyin belediyeden beklenmesinin yanlış bir düşünce tarzı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA