Batı Şeria'da Gösterilere Müdahale

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde onlarca kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde, çok sayıda kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Ayrım Duvarı'na ve Yahudi Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Filistinli gençlerin, cuma namazından sonra işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Kefr Kaddum ve Nalin beldelerinde gösteri düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği gösterilerde çok sayıda kişinin atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Filistinli gençlerin de İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdiği ifade edildi.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her cuma günü düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası ve tazyikli atık suyla müdahale ediyor.
Kaynak: AA