Ayvacık MYO Vatandaşlara Tanıtıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayvacık Meslek Yüksek Okulu yeni binası düzenlenen törenle ilçe halkına tanıtıldı.

Ayvacık Meslek Yüksek Okulu binası önünde başlayan tanıtım etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, okul binasının yapımının tamamlanıp eğitim-öğretime hazır hale geldiğini söyledi.

Türkiye'nin en güzel meslek yüksekokullarından birinin Ayvacık'ta olduğunu ifade eden Şahin, 'Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemizde eğitim alanında çalışmalar ve hizmetler devam ediyor. Yurt inşaatımız bitti. Özellikle öğrencilerimizin kullanacağı kapalı yüzme havuzumuzun inşaatı tamamlandı. Okul inşaatımız devam ediyor. Tüm çalışmalar Ayvacık halkına hayırlı olsun.' dedi.

Ayvacık'ın bir eğitim kenti olma yolunda olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

'Ayvacık bir eğitim kenti. Şu anda fen lisemizde ve diğer liselerimizde öğrencilerimiz eğitim hayatını sürdürüyor. Üniversite binamız çok güzel oldu. İnanıyorum ki kısa sürede yeni bölümler açılarak öğrenci sayımız artacaktır. Ayvacık'ta öğrenci artışını kaldırabilecek yurtlarımız, pansiyonlarımız var. Kimse endişe etmesin. Ayvacık, güvenli ve öğrenci kapasitesini kaldırabilecek bir eğitim kentidir.'

Geziye, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selçuk İpek, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA