Ankara-Kahramankazan Yolu Temel Atma Töreni

Başbakan Yıldırım: (1) '(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na) Eğer yürüyeceksen milletle yürüyeceksin, millet arkandan gelecek. Onun için bu işleri bırak, bu yol yanlış bir yoldur. Bak FETÖ'cülerle yürüdün, PKK'ya sırtını verenlerle yürüdün ama yaptığın yürüyüş de unutuldu, söylediğin laflar da unutuldu' 'Milletimiz adalete de kalkınmaya da hak ve özgürlüklere de kendi elleriyle kurduğu AK Parti ile kavuştu'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben 'Eğer yürüyeceksen milletle yürüyeceksin, millet arkandan gelecek. Onun için bu işleri bırak, bu yol yanlış bir yoldur. Bak FETÖ'cülerle yürüdün, PKK'ya sırtını verenlerle yürüdün ama yaptığın yürüyüş de unutuldu, söylediğin laflar da unutuldu.' dedi.

Yıldırım, Kahramankazan'da düzenlenen 'Ankara-Kahramankazan yolu temel atma töreni'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın her zaman hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, '15 Temmuz'un kahramanı Kahramankazanlılara ne hizmet yaparsak azdır.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Kahramankazan'a da yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Yıldırım, temeli atılacak yolun ilçeye kazandırılan eserlerden sadece biri olduğunu söyledi.

Marmara ve Van depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, iki gün önce Gölcük'te kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak toplu konutların temelini attıklarını anımsattı. Yarın da Konya'da olacağını açıklayan Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren Garı ve Kayacık Lojistik Merkezinin temelini atacaklarını dile getirdi. Yıldırım, 'Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız.' sözü ve kararlığıyla yola çıktıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ülkeye, millete hizmet etmeye devam edeceklerini aktardı.

'2017 büyümenin, kalkınmanın hız kesmeden devam edeceği bir yıl olacak.' sözünü anımsatan Yıldırım, Türkiye'nin şu an dünyanın 17'nci Avrupa'nın 6'ncı ekonomisi olduğunu kaydetti.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Türkiye bu yılın ilk 4 ayında yüzde 5 büyüdü. İkinci 4 ayda daha fazla büyüyecek. Büyüme oranları itibariyle dünyanın 3'üncü ülkesi olduk. Avrupa ülkelerinin hepsi bizim arkamızdan geliyor. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinde 8 ayda 1 milyonun üzerinde yeni vatandaşımıza iş, aş sağladık. Enflasyon tek haneli rakamlara indi, daha da aşağı inecek. Mart ayında yüzde 12'ye yaklaşan işsizlik oranı şu anda yüzde 10,5'in altına indi. İnşallah daha da geri gidecek. İşsizliği de tek haneli rakamlara indireceğiz. Turizm gelişiyor.'

- 'Yollarda bölücülerle, FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye güvenli değil, Türkiye'de mal, can güvenliği yok. Türkiye'ye gitmeyin.' şeklinde açıklamasının bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin dostu olmayanların da aynı şeyi tekrarladığına dikkati çekerek, 'Kılıçdaroğlu'nun onlardan farkı ne?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu'na seslenen Yıldırım, 'Sen bu ülkenin anamuhalefet partisinin başkanısın, sana yakışan ülkeni yabancılara kötülemek değil, ülkenle bayrağınla gurur duymak. Yollarda bölücülerle FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin ciddiye alınmadığını ifade eden Yıldırım, turizmin ve Türkiye'ye gelenlerin sayısının arttığını belirtti.

Türkiye'nin Kılıçdaroğlu'na, anamuhalefet partisine rağmen büyüdüğünü ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Daha dün Yenikapı'daydık. Birlik mesajı verdik, bir de baktık ki FETÖ'cülerle, bölücülerle kol kola girmiş, yürüyüşe geçmiş. Arkasında milletin olmadığı yürüyüşten hayır gelmez. Eğer yürüyeceksen milletle yürüyeceksin, millet arkandan gelecek. Onun için bu işleri bırak, bu yol yanlış bir yoldur. Bak FETÖ'cülerle yürüdün, PKK'ya sırtını verenlerle yürüdün ama yaptığın yürüyüş de unutuldu, söylediğin laflar da unutuldu. Milletimiz adalete de kalkınmaya da hak ve özgürlüklere de kendi elleriyle kurduğu AK Parti ile kavuştu.'

Yıldırım, AK Parti'nin yaptığı hizmetleri anlatarak, Kılıçdaroğlu'na 'Şu memlekette dikili bir ağacın var mı, bir eserin var mı?' diye sordu.

Kahramankazan ilçesinden 16 Nisan'daki halk oylamasında yüzde 70 'evet' çıktığını anımsatan Yıldırım, 'Kahramankazanlılar, siz meydanları topa, tüfeğe, tanklara bırakmadınız ve siz bu meydanları ucuz siyaset oyunlarına bırakmazsınız. Biz buna inanıyoruz.' dedi.

(Sürecek)
Kaynak: AA