Alanya'da Sosyal Ve Kültürel Tesislerin Temeli Törenle Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Sırada adeta, dizi dizi temel atmalar ve açılış törenlerimiz var. En önemlisi, bütün bürokratik işlemleri tamamlayarak temel atma noktasına geldiğimiz çöpten elektrik elde edeceğimiz, atık çevre tesisimiz. Artık, Alanya'nın çöpü altın oluyor'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Sırada adeta, dizi dizi temel atmalar ve açılış törenlerimiz var. En önemlisi, bütün bürokratik işlemleri tamamlayarak temel atma noktasına geldiğimiz, çöpten elektrik elde edeceğimiz atık çevre tesisimiz. Artık, Alanya'nın çöpü altın oluyor.' dedi.

Türel, Alanya Sosyal ve Kültürel Tesisleri'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sosyal tesisin 5 yıldızlı otel standardında olduğunu söyledi.

Hastane ziyaretlerinde ağaçların altında, banklarda hastasını bekleyenleri gördüğünde içinin sızladığını ifade eden Türel, 'İşte bu kapsamda Antalya'da hasta yakınları konaklama tesisimiz mevcut. Bunun aynısını Alanya'ya yapıyoruz. Alanya'da 300 yataklı Alaaddin Keykubat Araştırma Hastanesi yapıldı. Haziran ayından itibaren yeni binada poliklinik hizmetleri veriliyor. Böylesine görkemli muhteşem bir hastaneye, hasta yakınları konaklama tesisi gerekirdi.' diye konuştu.

Türel, Antalya'da açılışlara ve temel atmalara yetişemez hale geldiklerini vurguladı.

Bugün birinci katını çıktıkları tesisin temelinin çoktan atıldığını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

'Bizimki bugün resmi bir temel atma töreni. Aynı zamanda Alanya'da aşevimiz de geçtiğimiz hafta yoksullara, ihtiyaç sahiplerine, fakir fukaraya yemek dağıtacak şekilde faaliyete başladı. İnşallah onun da resmi açılışını bir daha ki gelişte yapacağız. Sırada adeta, dizi dizi temel atmalar ve açılış törenlerimiz var. En önemlisi, bütün bürokratik işlemleri tamamlayarak temel atma noktasına geldiğimiz, çöpten elektrik elde edeceğimiz atık çevre tesisimiz. Artık, Alanya'nın çöpü altın oluyor. Yani çöp deyip geçmeyeceğiz. Çöpümüzü atıyorken onun bir enerji kaynağı olduğunu, Alanya olarak da dünyanın en medeni şehirlerinde nasıl yapılıyorsa, daha iyisini yapacak şekilde sağlamış bulunacağız.'

Türel, Antalya'nın birçok projesinin takibi için Ankara'da iki gün boyunca bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirdiğini de anlattı.

- Çöpten Elektrik Üretme Projesi

'Antalya Büyükşehir Belediyesi evrak memurluğu' görevini yürüttüğü esprisini yapan Türel, şöyle konuştu:

'Projelerimizi masa masa bakanlara, genel müdürlere götürmek belediye başkanlığı sıfatından daha önemli. Bu ziyaretlerde Alanya'daki atık çevrim yani çöpten elektrik tesisimizin imtiyaz izniyle ilgili İçişleri Bakanımız ve Mahalli İdareler Genel Müdürümüzü ziyaret ettim. Şimdi çöpten elektrik elde edeceğimiz tesisin imtiyaz iznini de İçişleri Bakanlığından aldık. Yer teslimini yapıyoruz. İnşallah ekim ayında temelini atacağız. Bizim temeller biliyorsunuz yosun tutmuyor. Hemen filizleniyor ve neticeye gidiyoruz. Zannediyorum 6 ayda, en geç bir senede artık, Alanya'nın çöpünden elektrik elde etmeye başlarız.'

Türel, Büyükşehir Yasası'ndan bu yana Alanya'da yatırım atağına kalktıklarını dile getirerek, kısa sürece önce Telekom ve Ticaret Lisesi köprülü kavşaklarını tamamladıklarını belirtti.

3 kilometrelik bağlantı yolunun da tamamlanmasıyla Alanya'nın sahil trafiğini ciddi bir şekilde hafifleteceklerine işaret eden Türel, 'AK Köprü adeta bir efsaneydi, konuşulurdu, gerçekleşmezdi. 10 milyon liranın üstünde bir yatırımla onu hizmete sunduk. Sadece Barbaros Caddesi’ndeki cadde güzelleştirmesi iyileştirilmesine 5 milyon lira harcadık. Aysultan Kadınlar Plajı'nı 2 milyon liralık bir yatırımla kadınlarımızın hizmetine sunduk.' dedi.

Türel, inşaatı devam eden yeni toptancı hal kompleksi ile Alanya'nın hal sorununa çözüm ürettiklerini, Büyükşehir Belediyesinin 3 yılda Alanya'ya 417 milyon liralık yatırım yaptığını sözlerine ekledi.

Törene, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA