Türk Dünyası Ankara'da Buluştu

Türkçe Konuşan Ülkerler Uluslararası Gazeteciler Derneği, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Ankara’da Türk Dünyası STK temsilcileri ile bir araya geldiğini açıkladı.

Türk Dünyası Ankara'da Buluştu
Değişen kabineyle Başbakan Yardımcılığı görevine gelen Hakan Çavuşoğlu Ankara’da Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’da Türkiye’de faaliyet gösteren Türk Dünyası STK temsilcileriyle buluştu. Toplantıya Avrasya Türk Dernekler Federasyonuna bağlı STK ile Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Makedonya Derneği Rumeli Türkleri Vakfı yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye 786 bin metre kareden çok daha çok büyüktür diyerek, “Karşımda şu manzarayı gördükten sonra Türkiye’nin 80 milyon nufüstan çok dah çok daha fazla olduğunu görüyoruz.Benim için en başarılı çalışma alanlarından birisi Türk Dünyası oldu.Ben doğup büyüfüğüm Batı Trakya kadar Türk Dünyası’nın her bölgesini hisseden bir kardeşiniz olarak çalışmaları sürdürdük” dedi.

Çavuşoğlu sivil toplumun öneminin altını çizerek kendisine verilen Başbakan yardımcılığı görevinin Türk Dünyası’na verilen önemin göstergesi olduğuna vurgu yaptı. Çavuşoğlu birlik beraberlik içinde çalışmaların yapılacağını söyleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu sınırlarının ötesinde bir güce sahip olduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bakanlık görevi tevdi ederken Türk Dünyası üzerine çalışma ve beklentilerini ifade ettiğini STK temsilcilerine kaydetti.

YTB gerçekleşan buluşmada söz alan Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz de Bakan Çavuşoğlu’nu görevinden dolayı tebrik ederek’’Sizinde sorunlarını bildiğiniz camiamızın sorunları çözümü konusunda ivme katacağına inanıyoruz. Doğu Türkistan’da,Kırım’da olsun,Suriye’de olsun,Irak’ta olsun herkesin baktığı bir göz var Ankara.Herkes sırtını Ankara’ya dayamış.Herkes Ankara’dan birşeyler bekliyor.Derdimiz ikamet almak değil, derdimiz vatandaş olmak değil.Derdimiz bu ülkenin Ankara’nın sıcaklığını hissetmek’’dedi.

Cengiz Türk Dünyası’nın 1071 Malazgirt’den 1326’da Bursa’nın fethine, 1453’de İstanbul’un fethinden Kurtuluş Savaşı’na kadar her zaman Anadolu’da olduğunun altını çizdi. Cengiz ’’Milli Mücadelede Türkistanlıların İstanbul’dan Anadolu’ya silah sevkiyatında görev aldığını söyledi.

Biz bu topraklarda yabancı muamelesi görmek istemiyoruz’’dedi.

İsmail Cengiz her Türkün iki vatanı var bunlar doğduğu topraklar ve Türkiye’dir” diye konuştu.

Buluşmada Türkçe Konuşan Ülkerler Uluslararası Gazeteciler Derneği üyelerinin yanı sıra Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği, Afganistan Türkmenleri Kültür ve Yrd. Derneği, Nogay Türkleri Kültür Derneği, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Suriye Türkleri Derneği, Terekeme-Karapapak Türkleri Dernerği. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Gagauz Türkleri Dostluk Derneği, Şanlıurfa Ceylanpınar Özbekleri Derneği, Afganistan Türkmenleri Kül ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kırgız Türkleri Kültür ve Yrd Derneği, Kırgızistan Dostluk Derneği, Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Derneği, Kırım Türkleri Derneği Çanakkale Şubesi, Kırgız Öğrenci Konseyi, Türk Dünyası Akademisyenler Grubu, Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu,Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği,Makedonya Derneği,Rumeli Türkleri Vakfı katılım sağladı. Bakan Çavuşoğlu’da Irak Türkmenleri tarafından gönderilen gökbayrak Güngör Yavuzaslan tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA