Tatvan'da Engelli Çocuklara Yönelik Kurs

Tatvan ilçesinde engelli çocuklara yönelik eğitici, öğretici ve geliştirici kurslar açıldı.

Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi tarafından bedensel, zihinsel, otizm, görme ve işitme engelli çocuklara yönelik eğitici, öğretici ve geliştirici kurslar düzenlendi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, bedensel, zihinsel, otizm, görme ve işitme engelli çocuklara yönelik birçok kurs açtıklarını söyledi.

Engellilerin kursta eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

'Açılan kurslar arasında görme engelli çocuklarımız için bilgisayar kursu, zihinsel engelli çocuklarımız için ebru kursu, işitme engelli çocukların aile ve yakınlarına yönelik işaret dili kursumuz var. Bu kurslarımız şu an devam ediyor. Merkezde şu anda yaklaşık 50 öğrenci istifade ediyor. Engelli çocuklar için tüm engelleri ortadan kaldırarak, onların akademik, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla bu merkezi açtık. Bu kapsamda burada güzel işler yapılıyor. Merkez sayesinde ilçedeki engelli çocuklar artık daha mutlu diyebiliriz. Engelliler hafta içi her gün ücretsiz servislerle evlerinden alınıp evlerine geri bırakılıyor.'

Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi Müdürü Samed Şimşek de kurslara engelli çocuklarını kaydettirmek isteyen ailelerin Tatvan Polis Kampı yanındaki merkezlerine başvurabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA