Olimpos Sahilinde Denetim

Kumluca ilçesine bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olimpos tatil merkezinde, kıyıya yaklaşan tekne ve fiber botlar denetlendi.

Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olimpos tatil merkezinde denize giren yerli ve yabancı tatilciler, kıyıya yaklaşan teknelerin can güvenliklerini tehdit ettiği gerekçesiyle Kumluca Belediyesine ihbarda bulundu.

İhbarı değerlendiren Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve Antalya Müzesi görevlileriyle Olimpos sahiline ortak operasyon düzenledi. Operasyona katılan ekipler, büyük teknelerle kıyıya yaklaşıp yolcuları fiber botlarla karaya ve karadan tekneye taşıyan turizmcileri yaptıkları işin yasal olmadığı konusunda uyardı.

Uygun olmayan şartlar altında gıda maddesi satan, şemsiye, kano ve deniz bisikleti gibi araçları kiraya vererek haksız ticari gelir elde edenler jandarma, zabıta ve müze görevlileri tarafından uyarıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin aralıksız denetimlerini sürdürdüklerini belirterek, amaçlarının vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak olduğunu söyledi.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Çetinkaya, şöyle devam etti:

'İlçemize bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olimpos tatil merkezinde uygunsuz ortamlarda gıda satanlar, büyük teknelerin kıyıya yaklaşması ve botlarla karaya yolcu indirmek kaydıyla haksız ve yasal olmayan yollarla ticaret yapanlar uyarıldı ve malzemelerine el kondu. Biz gereken denetimleri yaparak bu tür olumsuzlukları engellemeye çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız tatilcilerimizin ve yerel halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için.'

Kaynak: AA