Manisa'da 'Yörük Şöleni' Düzenlenecek

Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti.

Derneği Başkanı Kurtoğlu, Vali Güvençer'e dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Güvençer'i 17 Eylül'de düzenleyecekleri 1. Bağ Bozumu ve Yörük Şöleni'ne davet eden Kurtoğlu şunları söyledi:

'Yörük kültür camiasında gönüllü kültür elçisi olmak, birlik beraberlik için kurulduk. 1 yıldan bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde, ilçelerinde, yaylalarında yapılan şenliklerine Manisa Yörükleri ve Türkmen Derneği olarak Manisa’mızı ve Manisa’mızın kirazını, üzümünü, Spil Dağını, Mesir macununu tanıtmak amacıyla her yere gidiyoruz.

Amacımız, İlimiz için gönüllü kültür elçiliği yapmak. Biz de 17 Eylül Pazar günü Manisa İli Şehzadeler İlçesi Sancaklı İğdecik Mahallesi'nde geniş kapsamlı 1. Bağ Bozumu ve Yörük Şöleni düzenleyeceğiz. Türkiye'nin 81 ilinden, Kuzey Kıbrıs'tan, Azerbaycan'dan misafirimiz gelecek. 5 bin kişi ile 7 bin kişi arası büyük bir organizasyona yönetim kurulumuzla imza atmak istiyoruz.' dedi.

Kurtoğlu, şenlikte kortej yürüyüşü, mehteran konseri, halk müziği konseri, halkoyunları ve halk ozanlarının yer aldığını etkinlikler olduğunu da sözlerine ekledi.

Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle Başkan Kurtoğlu ve dernek yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: AA