Macaristan'da 'Atalar Günü' Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının desteğiyle Macaristan’ın Bugac şehrinde "Atalar Günü" etkinliği düzenlendi.

Macaristan'da 'Atalar Günü' Düzenlendi
TİKA’nın desteğiyle, Macar Turan Vakfı tarafından düzenlenen "Atalar Günü" etkinliğinde, Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı Atilla anıldı. Etkinlik kapsamında göçebe kavimlerin gelenekleri, yaşam şartları ve göçebe savaş oyunları canlandırıldı, atlı gösteriler, konserler, okçuluk yarışmaları düzenlendi.

Ayrıca Atilla anısına kurulan 20 metre çapındaki çadırda “Hunlar, Avarlar, Macarlar Karpat Havzasında” sergisi ve beraberinde Atalar Otağı’nda “Yurttutanların Hazineleri” sergisinin açılışları yapıldı.

Hun ve Macarların yurt tutuş zamanını sembolize eden göçebe çadır kampının da yer aldığı alanda, atlı güreş ve şahincilik gösterileri de gerçekleştirildi.

Atilla’yı anmak için değişik ülkelerden gelen katılımcılar, kendi yörelerini tanıtan stantlarda kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Aktivite çadırında ise “Türkiye’de bir Yörük ailenin günlük yaşamı” başlıklı sunum yapıldı.

TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Macarları, Türkler ve TİKA adına selamlayarak başladığı konuşmasında, etkinliğin çok önemli olduğunu belirterek, Macar Turan Vakfı’nın tüm çalışanlarına bu önemli etkinliği düzenledikleri için müteşekkir olduğunu ifade etti.

Etkinliğe farklı ülkelerden gelen katılımcıların yanı sıra, Kazakistan, Azerbaycan Büyükelçileri ile birlikte Macaristan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Sandor Lezsak ve T.C. Budapeşte Büyükelçiliği yetkilileri de katıldı.

Kaynak: İHA