Kütahya'ya 1,3 Milyar Liralık Yatırım

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, uluslararası bir yatırımcı tarafından Kütahya'ya yaklaşık 1,3 milyar liralık yatırımla kağıt fabrikası kurulmasının planlandığını bildirdi.

Çetinbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'ya yerli yatırımcının yanı sıra yabancı yatırımcının da ilgi gösterdiğini söyledi.

Kentte Avusturyalı bir firma tarafından yaklaşık 1,3 milyar liralık yatırımla kağıt üretim fabrikası kurulmasının planlandığı aktaran Çetinbaş, şöyle konuştu:

'Yatırım yapacak firmadan gelen heyet geçen yıl Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesine yapacakları kağıt üretim fabrikası yatırımıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente gelmişti. Yapılan fizibilite çalışmalarının tamamlandığını öğrendik. Firma yetkililerinin eylül ayında yatırım kararlarını açıklamalarını bekliyoruz. Yaklaşık 1,3 milyar liralık bu yatırım istihdama ve il ekonomisine büyük katkılar sağlayacak diye düşünüyorum. Yaklaşık 300 bin metrekare alana inşa edilecek fabrikada, yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Hükümetimiz ve AK Parti teşkilatı olarak Kütahya'da yeraltı ve yer üstü kaynaklarını, sanayisini geliştirmeye çalışıyoruz. Beş organize sanayi bölgesi faal durumda, altıncısının da kuruluş çalışmalarını yürütüyoruz.'

Çetinbaş, il teşkilatı olarak kentin tüm sorunlarını yakından takip ettiklerini, il başkanlığının bir makam olmadığını, aksine bir hizmet etme noktası olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA