Kocaeli'deki FETÖ/PDY Davası

'Gebze Adliyesi imamı' olduğu iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Gebze Adliyesi imamı' olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Dursun Çalışkan ve avukatı katıldı.

Çalışkan duruşmada, HTS kaydında çıkan M.K'yi tanımadığını, bu kişiyle telefon görüşmesi yapmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Duruşmada dinlenen tanıklardan Z.T, Gebze Sanayici ve İşadamları Derneğinde (GESİAD) 16 yıl organizasyon koordinatörü olarak çalıştığını ifade ederek, sanık Dursun Çalışkan'ı o dönem derneğin üyesi olduğu için tanıdığını belirtti.

Kendi hakkında da FETÖ/PDY kapsamında soruşturma bulunduğunu aktaran Z.T, 'GESİAD, TUSKON'a bağlıydı. Bunun dışında benim örgütle ilgim yoktur. Sanığın da örgütle ilişkisi olup olamadığı konusunda bir bilgim yok.' dedi.

Sanık avukatı, sanık hakkında ihbar mektubunun olması durumunda, bu mektupların genelde asılsız çıktığını belirterek, 'Müvekkilim HTS kaydındaki M.K. isimli şahsı tanımaz. Sanık 2011 yılında, Altın Koza Sanayi Sitesi Kooperatifine üye olmuştur. Belirtilen telefon burada kullandığı telefondur. Sanık 2015 yılında bu kooperatiften aidatlarını ödemediği için atılmıştır. İddia edilen görüşmede bu tarihten sonra yapılmıştır. Tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkla ilgili dijital raporların beklenmesine, diğer tanıkların dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA