Kırklareli'de Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

Kırklareli'de İŞKUR tarafından açılan meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.

İŞKUR'dan alınan bilgiye göre, Dezavantajlı gruplara yönelik 7 ayda açılan 10 ayrı kursta, 17'si erkek 216 kursiyer sertifika sahibi oldu.

İŞKUR Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek edindirme kurslarına önem verdiklerini söyledi.

Meslek edindirme kurslarının dezavantajlı gruplara yönelik açıldığını ifade eden Aksoy, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin istihdam edildiğini belirtti.

Kursların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitimi Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildiğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

'Dezavatajlı gruplara yönelik meslek edindirme kurslarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. 7 ayda kuaför, evde çocuk bakım elemanı, kadın giysileri dikim elemanı, aşçı yamağı, sepet örgücü, beko loder ve ikişer kez de hasta ve yaşlı refakatçisi ile şiş örgücü kursları açtık. 10 ayrı açılan kurslarda 17'si erkek 216 kursiyer eğitim gördü. 4 kursumuz ise halen devam ediyor. Yıl boyunca dezavatajlı gruplara yönelik meslek edindirme kursları açmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA