KASKİ'den 268 Milyon Liralık Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (KASKİ), bu yıl 268 milyon liralık yatırım yaptığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin her hafta bir biriminin faaliyetlerinin tanıtıldığı toplantıların dördüncüsü KASKİ’nin Keykubat'taki tesislerinde yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada yaptığı konuşmada, KASKİ’nin altyapı çalışmalarında rekorlar kırmaya devam ettiğini, birçok alanda Türkiye'de eşi olmayan örnek çalışmalar yapıldığını belirtti.

Özellikle büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan bölgelerde, yıllardır ihmal edilmiş veya ertelenmiş hizmetleri tamamlamayı hedeflediklerini, bunun için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

'Bugün itibarıyla 79 bölgede sondaj kuyusu, 42 kuyu binası, 19 su deposu, 137 su deposunda yenileme, 30 ayrı yerde içme suyu şebekesi, 82 ayrı yerde kanalizasyon şebekesi ve 23 ayrı yerde atık su arıtma tesisi yapıyoruz. 16 ilçenin tamamında ve 409 noktada KASKİ levhası asılı. Bu bir rekor. KASKi tarihinde bu kadar yoğun bir işin olduğu bir döneme rastlayamazsınız. Bu işlerin toplam maliyeti 268 milyon lira. Piyasaya para aktaran en önemli kurumların başında Büyükşehir Belediyesi geliyor.'

Tüm bu yatırımları yaparken içme suyu fiyatlarını artırmadıklarını vurgulayan Çelik, 'Büyükşehirler arasında en düşük içme suyu fiyatı olan illerden biriyiz. Üstelik vatandaşımıza memba suyu kalitesinde su içiriyoruz.' dedi.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan da şehrin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak şekilde hazırlıklarının tamam olduğunu bildirdi.

Nüfusun tamamına kaliteli içme suyu ulaştırdıklarını ifade eden Batukan, 'Kayseri'ye şu an yıllık 37 milyon metreküp su veriyoruz. 35 milyon metreküp suyumuz da yedekte hazır vaziyette bekliyor.' ifadelerini kullandı.

Sudaki kayıp kaçak oranınını yüzde 17,82'ye indirdiklerini aktaran Batukan, hedeflerinin yüzde 10 olduğunu kaydetti.

Su dağıtımında SCADA sistemini kullandıklarını ve 16 ilçedeki 998 noktayı uzaktan yönetme imkanına sahip olduklarını dile getiren Ender Batukan, 'Hiçbir şehirde, bir merkezden şehrin içme suyunu bu kapsamda yönetecek bir teknoloji yok.' dedi.

Kaynak: AA