Hatay'da Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye Dağıtıldı

Hatay'ın Hassa ilçesinde hayırseverler tarafından Kur'an kursu öğrencilerine bisiklet, Kur'an-ı Kerim, küçük ev aletleri, kıyafet gibi hediyeler dağıtıldı.

Hassa İlçe Müftü Vekili Halil İbrahim Çopur, Ardıçlı Mahallesi'ndeki Mevlana Camisi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliğin küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Dinin ilk emrinin 'oku' olduğunu ifade eden Çopur, 'Yaz kurslarını her yıl yaz aylarında Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatlarıyla düzenliyoruz. Çocuklarımız, kurslara gelerek bir şeyler öğrendiler. Bundan sonra önemli olan çocuklarımızın okuduklarını hayatlarına yansıtmaları. En önemli nokta bu. Kurslarımız maşallah bereketli geçmiş. İnşallah kurslarımız kış aylarında da devam eder.' ifadelerini kullandı.

Çopur, etkinlikte emeği geçen görevlilere de teşekkür etti.

Mevlana Camisi İmam Hatibi Yahya Bozkurt da kursa devam eden yaklaşık 350 öğrenciye çeşitli hediyeler verildiğini aktardı.

Verdikleri hediyelerin tamamen teşvik amaçlı olduğunu kaydeden Bozkurt, '13 yıldır camimizde yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencilerimize çeşitli hediyeler veriyoruz. Hediyelerimizi hayırsever esnaf ve vatandaşlardan karşılıyoruz. Ayrıca kurs boyunca her gün çocuklarımıza meyve suyu ve kek gibi meşrubat ikramlarında da bulunduk.' diye konuştu.

Kursa gelen öğrencilerin 7-16 yaşlarında olduğunu söyleyen Bozkurt, kursun 18 Ağustos'ta biteceğini ifade etti.

Kaynak: AA