Gıda Üreticilerine Hedef Pazarlar Anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsasınca (GTB) gıda sektöründe yer alan üyelerine yönelik, 'Gıda Ürünleri Sektöründe Rekabetçiliğin Arttırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması Ur-Ge Projesi' ihtiyaç analizi kapanış toplantısı düzenlendi.

Gıda Üreticilerine Hedef Pazarlar Anlatıldı
Borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığının destekleriyle GTB Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Ur-Ge projesinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda ihtiyaç analizinin amaç ve teşhis düzeyleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Strateko Ekonomik Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Funda Suran, projede yer alan üyelerle yaptıkları görüşmelerde, sektörün küresel pazarlardaki durumunun ve rekabetçiliğini engelleyen unsurların tespit edildiğini ifade etti.

Daha önce gerçekleştirilen ihtiyaç analizi toplantısı sonrası firma temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirerek anketli değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Suran, 'Bu görüşmeler ışığında kümemizde bulunan 30 firmanın ciro aralıkları, ürün çeşitleri, üretim kapasiteleri, altyapı durumları ve istihdamları hakkında bilgiler edinerek hedef pazarlarda izleyeceğimiz yol haritamızı oluşturduk.' ifadesini kullandı.

Oluşturulan küme yol haritası hakkında da açıklamalarda bulunan Suran, şunları kaydetti:

'İhtiyaç analizi sürecinde firmaların uluslararası rekabetlerini geliştirebilmek için ihtiyaç duyulan alanlar tek tek mercek altına alınarak, firmalar arasında geliştirilebilecek iş birliği alanları belirlendi. Küme yönetimine yol haritası niteliğinde bir belge sunabilmek amacıyla özellikle hedef pazarların saptanmasına büyük önem verildi. Bu bağlamda kümenin vizyonunu, öncelikle ulusal arenada rekabetçilik kazanarak doğru hedef pazarlara ihracat sağlamak olarak belirledik.'

Suran, ayrıca katılımcılara gıda üreticisi ülkelerin üretim ve ihracat miktarlarıyla belirlenen hedef pazarlar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Kaynak: AA