'Geçmişten Günümüze Büyükmandıra' Kitabı Yayımlandı

Büyükmandıra Belediyesince 'Geçmişten Günümüze Büyükmandıra' kitabı yayımlandı.

Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kitap bastırıldığını söyledi.

Kitapta, 1893 yılında Osmanlı Rus savaşında Bulgaristan'ın Lofça ve Loveç bölgelerinden göç eden halkın beldeyi kurması ve daha sonra yaşanan gelişmelere yer verildiğini ifade eden Balyemez, kitapta belde isminin verilmesinin de yer aldığını belirtti.

Hem tarihsel, hem de kültürel açıdan zenginlik gösteren Büyükmandıra'nın tüm değerlerini kitaplaştırdıklarını aktaran Balyemez, kitabın 8 aylık bir çalışma sonucu bastırıldığını kaydetti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Balyemez, 'Biz Büyükmandıramızın geçmişte nasıl önemli bir tarihe sahip olduğunu, nereden geldiğimizi, tarihsel ve kültürel değerlerimizin neler olduğunu dedelerimizden, ninelerimizden bir şekilde dinledik ve öğrendik. Bu bilgiler ışığında ekip arkadaşlarımızla birlikte daha da kapsamlı bir çalışmanın içerisine girerek Büyükmandıramız için sekiz aylık bir çalışmanın neticesinde 'Geçmişten Günümüze Büyükmandıra' isimli kitabımızın basımını gerçekleştirdik. Kitabımızda, beldemizin nasıl bir kuruluş süreci yaşadığı, neden pehlivanlar diyarı denildiği, yöresel yemek kültürümüze kadar birden çok konuya en ince ayrıntısına kadar yer verdik. Kitabımızı yazmamızdaki gayelerimizden biri de Büyükmandıra Belediyesi olarak gelecek kuşaklara yazılı bir kaynak bırakabilmektir.' diye konuştu.

Kaynak: AA