Eskişehir'de Telefonla Dolandırıcılık

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan şüpheliler, 2 kişinin toplam 15 bin 110 lirasını dolandırdı.

Eskişehir'de iki kişinin, kendisini telefonda polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından toplam 15 bin 110 lirası dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde bir evde yaşayan M.G'yi (70) arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, banka hesabındaki parasının terör örgütüne aktarılacağını söyledikten sonra, hesabını kontrol altına alınması için onu bankaya gönderdi.

Bankadaki hesabından 9 bin 300 lira çeken M.G. Akarbaşı Mahallesi Türkmen Sokak'taki çocuk parkına giderek, söylendiği gibi parayı park alanındaki reklam panosunun önüne bıraktı.

Kısa süre sonra 40 yaşlarında birinin parka gelip panonun önündeki parayı aldığını gören M.G. dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

- 'Kimlik bilgilerin FETÖ üyelerinin elinde'

Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki bir evde yaşayan Ü.A'yı arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, 'Kimlik bilgilerin FETÖ terör örgütü üyesinin evinden çıktı. Aklanman için elindeki paraları çıkartman lazım' dedikten sonra, onu PTT bankamatiğine yönlendirdi.

Elinde bulunan 5 bin 810 lirayı bankamatikten kendisini polis olarak tanıtan şahsın hesabına yatıran Ü.A. dolandırıldığını anlayınca polise ihbarda bulundu.

Dolandırıcılık olaylarıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: AA