Down Sendromlu Salih'in Hayali Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Tanışmak

Artvinli 10 yaşındaki down sendromlu Salih Çolak'ın en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından görmek olduğunu belirten ailesi, bu hayalin gerçekleşmesi için Vali Ömer Doğanay'dan destek istedi.

Yusufeli ilçesine bağlı Esenyaka köyünde yaşayan Kevser Çolak, down sendromlu oğlu Salih ve diğer oğlu Mustafa Çolak ile Vali Doğanay'ı makamında ziyaret etti.

Kevser Çolak, ziyarette, oğlunu yaklaşık 10 yıldır Artvin merkezdeki rehabilitasyon merkezine götürdüğünü belirterek, 'Konuşma ve kendini ifade etmekte sıkıntısı var. Devletimizin eğitim kurumlarında almış olduğumuz eğitimler sayesinde çocuğumda önemli gelişmeler yaşıyoruz. Sağolsun devletimiz ve hükümetimiz, bizim gibi engelli ailelere büyük önem ve değer veriyor.' dedi.

Oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini, televizyonda görünce heyecanlanıp mutlu olduğunu anlatan Çolak, şunları kaydetti:

'Televizyonun yanından bir an olsun ayrılmıyor. Cumhurbaşkanımızı görmek için çizgi film bile izlemez oldu. Gazetede fotoğrafını görünce öpüyor ve gülücükler saçıyor. Çocuğumun çok sevdiğimiz Cumhurbaşkanımızla fotoğraf çektirmesini çok arzu ediyorum. Cumhurbaşkanımızı makamında ziyaret etmek konusunda yardım istiyoruz. En büyük hayalimizi gerçekleştirmemize yardımcı olmanızı istiyoruz.'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Doğanay, bir süre sohbet ettiği ailenin hayalini gerçekleştirebilmek için girişimlerde bulunacağını belirtti.

Kaynak: AA