Darbeci Sönmezateş Yine Ek Süre İstedi

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sanıkların esasa ilişkin savunmaları devam ederken, bazı sanık avukatlarının savunma için 6 ay sonraya süre talepleri olduğu açıklandı. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Bu talepleri samimi bulmuyorum” dedi.

Darbeci Sönmezateş Yine Ek Süre İstedi
Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 43’ü tutuklu 47 sanıklı davanın bugün yapılan celsesinde sadece bir sanığın esasa ilişkin savunması alınırken, sanıklardan suikast timi lideri eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş mahkemeden ikinci defa ek süre talebinde bulundu. Daha önceki celselerde ek süre talebi reddedilen sanık Sönmezateş, Akıncı davasına katılacağı yönünde yazı beklediğini, fakat bugüne kadar kendisine böyle bir yazı gönderilmediğini söyledi.

Sönmezateş, Akıncı davasına katılacağı nedeniyle esasa ilişkin savunma hazırlamadığı için ek süre talebinde bulundu.

Ek süre talepleri ile ilgili konuşan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Bazı sanık avukatları Ankara’daki duruşma tarihlerini bildirdi. Bazı sanık avukatları da mazeret göstermiş. Bakıyorsunuz oradaki davaya bir defa gitmemiş. Bu talepleri samimi bulmuyorum. İyi niyetin karşılıklı olması gerekir. 6 ay sonrası için gün isteyen sanık avukatı var” dedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından taleplerle ilgili kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, savunmasını yapmayan sanıkların Pazartesi günü kadara avukatları ile görüşmeleri gerektiğini ve 25 Ağustos’a kadar esasa ilişkin savunmalarını hazırlamalarını istedi. Duruşma yarına ertelendi.

(Bekir Tosun /İHA)
Kaynak: İHA