Çocuklardan Sokakta Bilimsel Gösteri

Çankırı'da düzenlenen 'Sokakta Bilim Var' etkinliğinde çocuklar yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi.

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'nde eğitim gören çocuklar, yaşıtlarına bilimi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla 'Sokakta Bilim Var' etkinliği düzenledi.

Akademide eğitim gören çocuklar, Karatekin Parkı'nda kurulan stantlarda katılımcılara bugüne kadar yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Renkli görüntülerin yaşandığı stantlarda, insan iskeleti, mikroskopla anlatımlarda bulunan çocuklar atık malzemelerden tasarladıkları arabaları, yaptıkları robotları sergiledi, sabun yapımını uygulamalı gösterdi.

Fatih Sultan Mehmet Akademisi Bilim Sorumlusu Safiye Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların eğitim hayatlarında oynayarak öğrenmelerini amaçladıklarını söyledi.

- Bilimle oyun iç içe

Akademinin tamamen oyuna dayalı olduğunu ve çocukların eğlenerek bilgiye ulaştığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

'Çocukların özgür bir ortamda, okulda gördükleri bilgilerin günlük hayattaki karşılıklarının ne anlama geldiklerini öğreniyorlar. Buradaki amacımız, Çankırı'da yaşayan bütün çocuklar bu etkinlikleri görsünler. Bunun için de akademide yapılan bütün bilimsel deneyleri, matematik, Türkçe etkinliklerini sokağa taşıdık, çocuklarımızla birlikte yapıyoruz. Akademimizde çocuklarımız, kolonya, sabun üretiyorlar, robotik atölyemiz var robot yapıyorlar, atık malzemeden rüzgar arabası yapıyorlar, teleskopla gezegenleri inceliyorlar. Bunun gibi birçok etkinliği dışarıda çocuklarımızla buluşturduk.'

Akademide eğitim gören 10 yaşındaki Selehattin Eymen ise yaklaşık 2 aydır akademide eğitim aldığını söyledi.

Akademide gördüğü eğitimle birçok şey öğrendiğini anlatan Eymen, 'Kursta bilimsel eğitim alıyoruz. Radyo yapıyoruz, mekanizmalar kuruyoruz. Kursta robotlarla alakalı şeyler öğrendim. Ben böyle şeylere çok meraklıydım. Bu akademi sayesinde de bunları öğrenme fırsatı buldum.' dedi.
Kaynak: AA