Camiyle Buluştular

Kütahya’da, çocukların camiye alıştırılması, milli ve manevi bilgilerin öğretilmesi amacıyla düzenlenen Yaz Kur’an Kursları’nın kapanış programı kapsamında ‘cami-çocuk buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Camiyle Buluştular
Kütahya Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de düzenlenen buluşmaya Vali Ahmet H. Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Uzunca, din görevlileri, Kur’an Kursları’nda eğitim gören 2 bin 500 öğrenci ile aileleri katıldı.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocukların geleceğin umudu olduğunu söyledi.

Çocukların camiyle, ilimle buluşmasının önemine değinen Hazırlar, “Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki çocuklara kalbimizin süruru, gözümüzün nuru gibi bakmamızı istiyor. Çocuk bizim istikbalimiz, geleceğimiz, geleceğe dair umudumuzdur. O yüzden çocukların camiyle, mabetle, kitapla, ilimle buluşması önemli. Çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, emek veren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Camilerimiz çocuksuz kalmasın. Cenab-ı Hakk çocuğun cıvıltısından, neşesinden camilerimizi mahrum bırakmasın” dedi.

Ulu Cami’nin tarihi bir gün yaşadığına dikkat çeken Vali Ahmet H. Nayir, camilerin herkese açık olması gerektiğini söyledi.



Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program vaaz, hutbe, ilahiler, salavat ve duayla son buldu. Programın sonunda katılımcılara pilav ikram edildi. (EFE)
Kaynak: İHA