Büyükşehir Belediyesinden Hasta Ve Yaşlılara Evde Hizmet

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yardıma muhtaç, hasta ve yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyor.

Sosyal belediyecilikte yürüttüğü çalışmalarla halkın büyük takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesince, hizmetlere aralıksız devam ediliyor.

Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca kentte yardıma muhtaç hasta ve yaşlılara ulaşmak için çalışma başlatıldı.

Mahallelerde kapı kapı dolaşan ekipler, 570 yardıma muhtaç insana ulaştı. Yaşlı ve hastalara haftanın belirli günleri evlerine gidilerek tedavileri doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor, kendilerine evde bakım hizmeti veriliyor.

İpekyolu ilçesi Şabaniye Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki 13 çocuk babası Yusuf Erdoğan'ın evine giden sağlık ekibi, Erdoğan'ın ilaçlarını verildi tansiyonunu ölçtü.

Uygulamadan çok mutlu olduğunu belirten Erdoğan 'Hastaneye gidecek gücüm yok. Ama yaptığımız müracaatın ardından hastane ayağımıza geldi. Allah, devletimizden, milletimizden razı olsun.' dedi.

Ekipler, Tuşba ilçesi Akküprü Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 8 çocuk babası felçli Mehmet Yıldız'a evinde yaptıkları müdahalenin ardından ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

Hastanede yapılan işlemlerin ardından ekipler, Yıldız'ı hastaneden alarak evine bıraktı.

Bir doktor, 6 acil tıp teknisyeni, 2 hemşireyle 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet verdiklerini kaydeden Sağlık İşleri Daire Başkanı Veysel Can, 'Şu an itibariyle bize kayıtlı 570 hastamız var. 144 hastayla da haftanın 4 günü yüz yüze görüşüyoruz. Bu hastaların tüm ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz. Yine mahallelerde kadınlara yönelik meme ve rahim kanseri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA