Başkan Akın, Aylin'e Işık Oldu

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın 1,5 yaşında geçirdiği havale sonucu ağır engelli yaşamını sürdüren Aylin ve ailesine akülü araba hediye etti.

Başkan Akın, Aylin'e Işık Oldu
Ortaklar Naipli mahallesinde yaşayan Ganime ve Mitat Öztoprak çiftinin kızları Aylin Öztoprak (37) 1,5 yaşında geçirdiği havale sonucunda ağır engelli olarak yaşamını sürdürmekte. Yaşlı dostu Germencik projesi kapsamında YADEM personeli tarafından ziyaret edilen aile yaşama tutunma sebepleri olan Aylin’i evden fazla dışarıya çıkartamadıklarını ve bunun için akülü bir araca ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler.

Öztoprak ailesinin kızları Aylin için akülü araç talebine Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın anında cevap verdi ve aracı aileye teslim etti. Ganime ve Mithat Öztoprak çifti taleplerinin Belediye Başkanı tarafından anında karşılanması sebebi ile duygu dolu anlar yaşadılar ve Başkan Akın’a teşekkürlerini dile getirdiler.

Uzun zamandır evde kızları Aylin’e bakan Öztoprak ailesi “Kızımız Aylin 1,5 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam sürdürdü. Geçirdiği havale sonucunda maalesef ağır engelli olarak 35 yıldır evde ve uzun zamandır dışarıya çıkamıyor. Önceleri kendi imkanlarımız ile dışarıda gezdiriyorduk ancak bizim de yaşımızın ilerlemesi sebebi ile artık zorlanıyorduk. Sağ olsun YADEM personeli bizleri ziyaret etti ve bu esnada taleplerimizi dinlediler. En büyük isteğimiz Aylin’in rahat bir şekilde dışarıya çıkması ve gezmesiydi. Bu sebeple talebimizi bizi ziyaret eden YADEM personeline ilettik. Başkanımız konuyu duyar duymaz bizlere yardımcı olmak için hemen çalışma başlatmış. Bugün kızımızın yüzünü güldüren mutluluğuna sebep olan Başkanımız Ümmet Akın’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Germencik’te kurduğumuz yeni birimimiz Yaşlı Dostu Germencik projesi ile ekiplerimiz çalışmalarını Ortaklar mahallesinde sürdürüyor. Germencik Merkezde çalışmalar geçtiğimiz hafta tamamlandı. Bu esnada ihtiyaç sahiplerine imkanlarımız doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Çalışmaların ikinci etabında ise ekibimiz Ortaklar mahallemizde 60 yaş üstü hemşerilerimizin gördükleri her yerde tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyorlar. Ortaklar Naipli mahallemizde Öztoprak ailesinin kızları Aylin için istediği akülü araç bizler için bir görev. Çünkü bizlerin dışarıda gezmesi kadar Aylin’in de dışarıda gezmesi ve etrafı görmesi daha aktif bir yaşam sürdürmesi gerekiyor. Bunun için de sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ailenin isteğine hızlı bir şekilde cevap vermemiz gerekiyordu. Ortaklarda Ganime teyzemiz ve Mitat amcamızın kızları Aylin 35 yıldır sınırlı bir yaşam sürdürmüş. Aylin’in Özgür ve aktif bir yaşam sürdürmesi mümkün ve bunun içinde tüm imkanları seferber etmemiz gerekiyor. Germencik Belediye Başkanlığına geldiğim gün Sosyal Belediyecilik alanında çalışmalarımızı gerçekleştireceğimizi ve ne gerekiyorsa yapacağımızı duyurduk. Bugün Aylin’in Özgürlüğüne destek olma aktif bir yaşam sürdürmesi adına akülü aracımızı Aylin için Mitat amcamız ve Ganime teyzemize teslim ettik. Sık sık da Öztoprak ailesini ziyaret ederek herhangi bir istekleri olduğunda yapılması anlamında elimizden geleni yapacağız. YADEM personelimiz ve Belediyemiz Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü personelimiz talepte bulunan vatandaşlarımızın eldeki imkanlar ölçüsünde sırayla ihtiyaçları gidermek için çalışacaklar. YADEM ekibimiz Ortaklar’dan sonra her mahalle çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi.

Kaynak: İHA