Taşan Nehir Suları Çiftçileri Üzdü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen Gediz nehrinde suların yükselmesi ile köye giden köprü suların altında kaldı.

Turgutlu ilçesi Aydınlı mevkinde bulunan Musulcalı köprüsünün üzüm ve domates hasatının yapıldığı dönemde sular altına kalması çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Çiftçilerden Mustafa Olgun, yaptığı açıklamada, Demirköprü Barajından tarımsal sulama için açılan kapakların taşkına sebep olduğunu söyledi.

Hasat zamanı su taşkını nedeniyle kullandıkları köprünün su altında kalmasından dolayı işe gidemediklerini belirten Olgun, 'Bu suyun azaltılmasını istiyoruz. Traktörlerimize yazık. Bu traktör sudan geçti, yağlamadıktan sonra olmaz. Her gün bu böyle olmaz. Barajlardan açılan kapakların az daha düşürülmesi lazım. Çiftçilerin şimdi hasatlarını topladığı zamanda bu su bu kadar salınmaz. Çiftçiye bir eziyet bu. Traktörler geçiyor ama otomobiller buradan geçmez. Musulcalı mahallesine gitmek için 10 kilometre fazladan yol yapmaları lazım. Bu sorunun hemen çözülmesini istiyoruz.' dedi.

Konu ile ilgili devlet su işleri yetkilileriyle görüştüklerini belirten Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol da, çiftçilerin mağdur olduklarını belirterek, 'Konuyu yetkililer aktardık. Suyun azaltılması için gerekli çalışmaları yapacaklar. Çiftçilerimizin hasat zamanında olan bu sıkıntıları hemen çözülecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA