Sınavsız İkinci Üniversite Şansı

Anadolu Üniversitesi Edirne Bürosu Yöneticisi Öğr. Gör. İbrahim Bolçelik, üniversite sınavını kazananlara ve mezunlara sınavsız ikinci üniversite şansı sağladıklarını belirtti.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde devam eden öğrenci kayıtlarında tanıtım standı açan büro yetkilileri, öğrencilere sınavsız ikinci üniversite hakkında bilgiler verdi.

Öğr. Gör. İbrahim Bolçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin örgün öğretimlerinin yanında alternatif bir bölüm daha okuyabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin ikinci üniversiteyle geleceğe yönelik adımlar atabileceklerini ifade eden Bolçelik, şunları kaydetti:

'Buradaki amacımız üniversiteyi örgün olarak kazanan öğrencilere sınavsız ikinci üniversite imkanı sunmak. Bu hayallerini gerçekleştirmeleri çok zor değil. Öğrenci arkadaşlarımızın bunu yapmaları çok kolay. Öğrencimiz, eğer eğitim hayatına devam ediyorsa öğrenci belgesiyle mezunsa mezuniyet belgesiyle bürolarımıza başvurup ikinci üniversite okuma fırsatını yakalayabilirler. Örneğin bir öğrencimiz, makine mühendisliğini kazandı ancak idari bilimlerde de eğitim almak istiyor. Bu öğrencimiz işletme, iktisat veya kamu yönetimi bölümlerine başvurarak bu hedefini gerçekleştirebilir. Biliyoruz ki artık üniversite mezunu sayısı arttı ve iş bulma rekabeti üst düzeye çıktı. Örgün olarak okudukları bölümlerinin yanında alternatif bölümlerle geleceğe yönelik adımlar atabilirler. Sınavsız ikinci üniversiteyle ülkemizdeki insanların formasyonunu da arttırmış oluyoruz. Kayıtlarımız 5-18 Eylül arasında internet üzerinden ya da Anadolu Üniversitesi bürolarından yapılacak.'

Kaynak: AA