MÜSİAD Üyeleri Mescid-İ Aksa'da Cuma Namazı Kıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ağrı İl Temsilcisi Melikşah Kökser, 108 kişilik bir heyetle Kudüs'e gittiklerini belirtti.

Kökser, yaptığı yazılı açıklamada, MÜSİAD olarak Kudüs'teki Müslümanlara destek olmak amacıyla bir gezi düzenlediklerini ve Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldıklarını aktardı.

Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ifade eden Kökser, 'Allah'ın mübarek kıldığı beldelerdendir. İsrail'in yıllardır bu kutsal mekanlara yaptığı saygısız tutumunu kınıyoruz. Bütün Türkiyeli Müslüman kardeşlerimizin muhakkak bu mekanları ziyaret edip Filistinli kardeşlerimize manevi destekte bulunmalarını rica ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Müslümanların Kudüs'ü sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Kökser, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Biz sahiplenmezsek özellikle Siyonist olan Yahudiler bu değerleri tahrip etmeyi sürdürecekler. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gayret çok önemli. Kudüs halkının hem maddi, hem de manevi büyük desteğe ihtiyacı var. Çok zor şartlar altında ibadetlerini yapabiliyorlar. İsrail'in psikolojik baskısı inanılmaz düzeyde. Ancak İsrail özellikle buraların güvensiz olduğu imajını yayarak Müslümanların buralara gelmesini engellemeyi amaçlıyor.

Buna karşılık bizlerin bu algıyı yıkmamız şart. Bu kutsal mekanlara ziyaretçilerin yoğun bir şekilde gelmesini sağlayacak plan ve projeleri hayata geçirmemiz lazım. Kudüs, dışarıdan gelecek olan ziyaretçiler için güvenli bir yer. Kudüs halkı, tüm bu baskılara ve İsrail'in hukuksuz uygulamalarına rağmen dimdik ayakta duruyor ve ilk kıblemiz ve İslam aleminin onuru olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkıyor.'

Kaynak: AA