Karabük'te Kurban Bayramı Tedbirleri

Karabük Valiliği tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri için çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezi ve ilçelerdeki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacağı, polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemlerin İl Jandarma Komutanlığı tarafından nca alınacağı belirtildi.

Alınan tedbirlerin yetersiz kalması durumunda ek tedbirlerin alınacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacaktır. Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile belediye zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacaktır.

İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecektir. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecektir.'

Devlet hastanelerinde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personelinin bulundurulacağı, nöbetçi eczanelerin tesbiti ile açık bulundurulmalarının sağlanacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Kurban Bayramı nedeniyle belediye başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecektir. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, belediye başkanlığınca tedbirler alınacak.

Vatandaşlarımız, kurbanlık hayvanlarını köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebilirler. Ancak, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimleri yasaktır. Bu kurala uymayanlar hakkında yasal yaptırımlar uygulanacaktır.'

Kaynak: AA