Kapı Çocuğun Üzerine Böyle Düştü

Samsun’da, üzerine Aile Sağlığı Merkezinin demir bahçe kapısı düşen 4 yaşındaki kız çocuğu hastanelik olurken, olay anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kapı Çocuğun Üzerine Böyle Düştü
Olay, Samsun’un İlkadım içesinin Hastanebaşı Mahallesi Hastanebaşı Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 yaşındaki Ecrin Uysal adlı kız çocuğu, annesi Selma Uysal ve 8 yaşındaki ağabeyi ile birlikte Hastanebaşı Aile Sağlığı Merkezine giderek burada annesine ilaç yazdırdı. Uysal ailesi Aile Sağlığı Merkezinden ayrılıp bahçeden dışarı çıkmak istedikleri sırada önden giren Ecrin Uysal, demir kapıyı tutarak kapıya asılıp annesi ve ağabeyinin dışarı çıkmasını bekledi. Bu sırada demir kapı aniden menteşelerin tutunduğu yerden koparak kız çocuğunun üzerine devrildi. Demir kapının altında kalarak yaralanan Ecrin Uysal, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan anne Selma Uysal, “Aile Sağlığı Merkezinin bahçesinden tam çıktık çocuk demir kapıyı açtı ve tam geri örttü. Demir kapı örterken çocuğumun üzerine düştü. 8 yaşındaki oğlum peşinde, ben peşindeyim. Bir bağırdılar, ben tutuldum kaldım. Orada başka bir ağabey yardım etti. Sağlık merkezinden doktor geldi. Hemen içeri aldılar. Buz falan koydular. Ben ambulans çağırdım ve ambulansla hastaneye geldik” dedi.

Küçük Ecrin’in üzerine devrilen demir kapının düşme anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis olay yerinde yaptığı incelemede Aile Sağlığı Merkezinin bahçesindeki demir kapının menteşelerinin tutunduğu yerin çürümesinden dolayı kopup düştüğünü tespit ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Muhammer Ay/İHA)
Kaynak: İHA