Irak'taki Şiddet Olayları

DEAŞ'ın Beyci'deki bir emniyet noktasını hedef aldığı intihar saldırısı ve ardından çıkan çatışmada çoğu güvenlik gücü mensubu 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beyci ilçesindeki bir emniyet noktasını hedef aldığı intihar saldırısı ve ardından çıkan çatışmada çoğu güvenlik gücü mensubu 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak ordusunda görevli Binbaşı Yasir et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Üzerinde patlayıcı kemer bulunan DEAŞ'lı 5 teröristin Beyci ilçesinin güneyindeki bir emniyet noktasına düzenlediği saldırı ve çıkan çatışmada çoğu güvenlik gücü mensubu 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.' dedi.

Öte yandan güvenlik kaynaklardan alınan bilgiye göre söz konusu intihar saldırısının ardından Beyci'nin güneyine takviye askeri güç gönderildi. Bölgede alarm düzeyine geçildiği ve halktan evlerinde kalmalarının istendiği aktarıldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın yaklaşık 280 kilometre kuzeyinde yer alan ve ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci, 2015 yılında DEAŞ'tan geri alınmıştı.

Kaynak: AA