Filistin'de Siyasi Bölünmüşlüğü Bitirme Çabaları

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Sinvar:'Büyük ulusal hedeflerin gerçekleşmesi için tüm Filistinlilerin çabalarının birleştirilmesi gerekiyor'.

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, ulusal hedeflerin gerçekleşmesi için Filistinli güçlere ortak eylem çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze kentinde, Filistinli yazar ve siyasi analistlerle bir araya gelen Sinvar, Filistin toplumunda özgür bir ortamın oluşturulmasının önemine işaret ederek, böylece toplumun zorluklar karşısında birbirine daha fazla kenetleneceğini belirtti.

'Büyük ulusal hedeflerin gerçekleşmesi için tüm Filistinlilerin çabalarının birleştirilmesi gerekiyor.' diyen Sinvar, Gazze'nin diğer Filistin topraklarından ayrılması görüşünün Hamas tarafından kabul edilmediğini vurguladı.

Sinvar, direniş güçlerinin kapasitesinin, oluşturulacak kapsamlı bir anlayış çerçevesinde, siyasi, askeri, hukuki ve medya alanlarında geliştirilmesine önem verdiklerini belirterek, aynı zamanda vatandaşların, onurlu bir yaşam sürmesi için çabaladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA