Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Van'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ortamlarda kesebilmesi için kurban satış ve kesim yerleri belirledi.

Van Büyükşehir Belediyesince Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için hazırlıklar sürdürülüyor.

Vali Yardımcısı Önder Can'ın başkanlığında ilgili kurumların katılımıyla kurban hizmetleri komisyonu kuruldu. Komisyon Kurban Bayramı'nda vatandaşın daha rahat kurbanlık alışverişi ve kesimi yapabilmesi için bir dizi karar aldı.

Komisyonca alınan karalar doğrultusunda, ilgili kurumların katılımıyla bayram süresince satış ve kesim yerlerinde hijyene dikkat edilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, kesimlerde yaralanmalara karşı tedbirlerin alınması ve halkın bilinçlendirilmesi için gerekli duyurular yapılacak.

Komisyon tarafından ayrıca kentin değişik noktalarında 5 satış yeri ve 9 kesim yeri de belirlendi.

Kurbanlıklar, Belediye Hayvan Pazarı Bostaniçi Mahallesi İpekyolu, Şerefiye Mahallesi, Altaylı Un Fabrikası karşısı İpekyolu, Akköprü Mahallesi Defterdarlık aşağısı İpekyolu, Vangölü Öğrenci Yurdu Kalecik Mahallesi Erciş Yolu üzeri Can Petrol arkası Tuşba, Ammar Oto Yıkama Akköprü Mahallesi Hıdırellez Caddesi Mezarlık Yolu Tuşba ilçesinde satılabilecek.

Kurbanlık kesimiyse Belediye Mazbahanesi İpekyolu, Hayvan Pazarı yanı Bostaniçi Mahallesi İpekyolu, Esentepe Mahallesi Yunus Emre İlköğretim Okulu karşısı Edremit, Erenkent Mahallesi 3. Etap Son Durak Edremit, Erenkent Mahallesi 14. Etap Çetiner Market yanı Edremit, Erenkent Mahallesi 13. Etap Camisi karşısı Edremit, Erdemkent Mahallesi Erdemkent İlkokulu karşısı Edremit, Kavurma Mahallesi Memursen Toki Edremit, şehir merkezindeki tüm oto yıkamacılar İpekyolu ilçesinde yapılabilecek.

- Ahırları denetleniyor

Van Büyükşehir Belediyesince kentte çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ahırlarla ilgili denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin her tarafından gerçekleştirdikleri denetimlerle çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan ahır ve çiftlikleri tespit ediyor.

Ekiplerce yapılan denetimlerde, hayvansal atıkları çevreye saçan ve yeterli altyapısı bulunmayan ahır ve çiftliklerle ilgili gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Kaynak: AA